середа, 10 вересня 2014 р.

"Ребенок для себя"

Протягом століть жінка, яка народила поза шлюбом, вважалася гулящою і піддавалася загального осуду. Ще зовсім недавно чи не кожна дівчина чула від матері: «Принесеш в подолі - з дому вижену!» А жінку, яка народила дитину, не будучи замужем, цинічно і презирливо іменовхчі «матір'ю-одноночкой» і перемивали їй кісточки на кожному розі. Діставалося і невинному немовляті, з перших днів життя приреченому носити клеймо незаконнонародженого, а в свідоцтві про народження в графі «батько» мати багатозначний прочерк.
Однак все тече, все змінюється. Нарешті настав час, коли поява дитини на світ стало радістю, не затьмарений відсутністю батька. Більш того, багато сучасних жінок свідомо відмовляються від шлюбу і народжують дитину «для себе», вважаючи присутність чоловіка в будинку не тільки не обов'язковим, але навіть обтяжливим обставиною. Цьому є об'єктивні причини, і в першу чергу інфантильність сучасних чоловіків, невміння нести відповідальність за близьких людей, а в багатьох випадках і бажання перекласти всі проблеми і турботи на жіночі плечі, залишивши для себе лише заняття, що приносять задоволення. Як туг згадати рядки Наума Коржавіна про сучасну російській жінці, що перегукуються з некрасовскими:
Їй жити б хотілося інакше: Одягати вінчальний наряд. А коні все скачуть і скачуть, А хати горять і горять, -
і в черговий раз не захопитися розумом, силою, самовідданістю і красою наших жінок?
Ребенок "для себя", можно ли решиться?
  У період економічної нестабільності деякі жінки виявилися витривалішими, стійкіше і успішніше багатьох представників чоловічої статі, здобули фінансову та моральну незалежність, тому багато проблеми, в тому числі і питання про народження дитини, воліють вирішувати самостійно. З кожним роком у світі стає все менше традиційних сімей, зате зростає кількість цивільних шлюбів, бездітних і неповних сімей, в яких жінки народжують дітей, не розраховуючи на «міцне чоловіче плече». Мода на матерів-одиначок пішла з Голлівуду і поступово завойовує весь світ. Не відстають від неї й наші жінки: одні стають самотніми матерями волею долі, інші свідомо вибирають цю частку. Ніхто не сперечається, що в ідеальній ситуації дитини повинні ростити мати і батько, але занадто багато об'єктивних і суб'єктивних обставин втручаються в наше життя, роблячи її далекою від юнацьких мрій.
Багато жінок, втративши надію зустріти ідеального чоловіка, вирішують самостійно завести дитину. Їх називають сучасними амазонками, тому що найчастіше в суспільному житті вони виступають нарівні з чоловіками, нерідко обходячи і перемагаючи представників сильної статі і тим самим стверджуючи власну перевагу. Найбільш затяті феміністки мріють про той день, коли продовження роду буде можливо взагалі без участі чоловіка. Таку надію подарували їм британські генетики, які отримали сперматозоїди зі стовбурових клітин жіночих ембріонів. Тепер вони збираються створити сперматозоїди з клітин кісткового мозку жінки. Якщо експеримент вдасться, це стане переворотом не тільки в науці, а й в звичному устрої світу. Які б обставини ні змусили вас ростити дитину на самоті, як би ви не розраховували на свою самодостатність, ви повинні мати твердий характер, внутрішню волю, бьпь сміливим і впевненим у собі людиною. Ніяке матеріальне благополуччя не є гарантією того, що ви не будете відчувати жалості до себе і малюкові, а часом і відчаю через відсутність чоловічої ніжності і ласки, яких потребують навіть сильні жінки
http://u.to/LKNQ

Немає коментарів:

Дописати коментар