четвер, 11 вересня 2014 р.

Современное планирование беременности

Ще не так давно словосполучення «планування вагітності» здавалося абстрактним поняттям, не обумовленим ні морально, ні практично. В епоху «розвинутого соціалізму» плануванню підпорядковувалися всі процеси, що відбуваються в державі, - від виробництва панчішно-шкарпеткових виробів до запуску ракет у космос. Сьогодні ж більшість сучасних жінок є прихильницями свідомого материнства, яка рекомендує вибирати такий час для зачаття, що б наступила вагітність була очікуваною і бажаною. Батьки можуть підготуватися до народження дитини і заздалегідь купити все необхідне: підібрати ліжечко, ванночку, одяг, іграшки та косметику. Доставку речей можна замовити тут, а вантажників тут. На цьому сайті Вам завжди допоможуть.
Планування вагітності стало можливим ще й тому, що прекрасна половина нашої країни нарешті навчилася користуватися контрацептивами, та й самі протизаплідні засоби постійно удосконалюються і дають можливість жінкам вести повноцінне життя, чи не вираховуючи судорожно «небезпечні-безпечні» дні в момент інтимної близькості. Завдяки зрослої культурі використання контрацептивів різко знизилася кількість шлюбів, укладених «з примусу», а саме - внаслідок несподіваної вагітності, і число абортів, особливо серед неповнолітніх дівчат. Скажімо за це спасибі засобам масової інформації, які невтомно пропагують безпечний секс і сучасні методи контрацепції.
Який час року краще вибрати для зачаття? Це питання часто задають жінки, налаштовані на серйозну підготовку до вагітності. Навіть серед фахівців побутують різні думки на цей рахунок, а тому пропонуємо вам кілька точок зору, серед яких ви зможете вибрати найбільш підходящу по переконливості аргументів.
• Найкращий час для зачаття - серпень - вересень. У нашій країні пік народжуваності припадає на березень, тобто зачаття скоюється в червні.
• Якщо вагітність наступає в зимову пору року, то дитина народиться в серпні-вересні, сама ж мама в період лактації зможе скористатися щедрими дарами осені і наситити свій організм вітамінами, мінералами і мікроелементами, а потім передати їх немовляті. На жаль, перші місяці вагітності, коли відбувається закладка органів і систем плода, припадають на «сльотаву-грипозний» період, підвищуючий вірогідність захворювання майбутньої мами.
• Американські вчені стверджують, що найбільш якісна сперма виробляється у чоловіків в період з жовтня по лютий, і пропонують подружжю саме ці місяці використовувати для настання вагітності. Багато вже відбулися мами вважають, що поява дитини на світ навесні і влітку значно полегшує догляд за ним, так як в теплу пору року потрібно менше зусиль для збору на прогулянку, дитина більше часу проводить на вулиці, краще росте і розвивається, та й сама мама влітку відчуває себе більш енергійною.

Немає коментарів:

Дописати коментар