неділя, 14 вересня 2014 р.

Сладости Во Время Беременности - Можно Или Нет?

Чи корисні солодощі майбутній мамі? Перш ніж відповісти на це питання, варто задати його трохи інакше - а кому вони корисні? Як відомо солодощі не є найкращим способом на голод - порожні калорії це порожні калорії і важко з цим фактом сперечатися. Але солодощі, є хорошим способом на поліпшення самопочуття і це дійсно так. Враховуючи той факт, солодощі навіть майбутній мамі не зрадять неприємностей. Правило тут просте - все потрібно вживати в міру.

Гірка сторона солодощів

Деякі солодощі, такі як тістечка, крекери або печива містять велику кількість негативних для плоду, що розвивається жирових кислот. Вони настільки небезпечні, що можуть сприяти розвитку порушень у здоров'ї дитини. Чому? Через використання застарілого процесу затвердіння рослинного масла, змінюються їхні натуральні властивості. Транс-жири підвищують рівень так званого "поганого холестерину", знижують в свою чергу рівень "хорошого". Це збільшує ризик серцево-судинних захворювань.

У чому знаходяться ці типи жирів? Ми знайдемо їх у твердих маргаринах, в кондитерських виробах, таких як печение, шоколадні батончики, чіпси. Через надмірне вживання солодощів ми позбавляємо наш організм цінних мікроелементів, що може бути причиною багатьох ускладнень у вагітності (цукровий діабет, отруєння, високий кров'яний тиск, зупинка в організмі води або дефіцит калію).

Солодко і ... здорово

Варто замислитися, як поєднати приємне з корисним, і разом з солодощами доставити організму (і вашій дитині) вітаміни. Фрукти це найкращий вибір, самий здоровий і смачний. Мус з полуниці, ожини та чорниці, желе (наприклад, малини або полуниці), лимонне желе з м'ятою - цей вид задоволення ви можете приготувати самостійно, користуючись багатством домашнього саду або ближнього ринку. Можна також скористатися найближчим супермаркетом і спробувати сухофрукти, родзинки, горіхи, мигдаль або насіння. Можливо, вони сподобаються майбутній мамі і стануть її корисною звичкою протягом довгого часу?

Ще одним здоровим пропозицією є гіркий шоколад. Мало хто знає про його хорошому впливі (і смаку!). Доза магнію, заліза, кальцію, вітаміну D3 - це те, що потрібно майбутній мамі. На думку багатьох лікарів, такий склад позитивно впливає на розвиток малюка, а на маму - тим більше! Адже не секрет, що шоколад значно покращує настрій і позитивно впливає на шкіру.

Морозиво також не є поганим вибором. Це джерело білка, вітамінів (наприклад, B2), кальцію, калію або магнію. Його також можна зробити самому! А що з печивом, вафлями, шоколадками? Час від часу вони не зашкодять, але давайте не будемо робити їх постійною частиною щоденної їжі.

Немає коментарів:

Дописати коментар