середу, 24 вересня 2014 р.

Авиаперелеты Во Время Беременности

Існує маса розхожих думок щодо того, чи небезпечно здійснювати перельоти під час вагітності. Вивчивши достатню кількість джерел, напрошується висновок: по-перше, «наші», російські лікарі дуже акуратні в цих питаннях, тобто ставляться скоріше негативно до польотів своїх пацієнток, а зарубіжні доктора, навпаки, спокійно відпускають своїх «підопічних» в повітряну подорож. Отже, давайте розбиратися!

факти:

Вагітність при нормальному її перебігу, відсутності будь-яких ускладнень не є протипоказанням до авіаперельотів!

Але, звичайно, перельоти в цікавому положенні - це стрес для організму, тому краще порадитися з Вашим лікарем.

Найбільш «безпечні» терміни вагітності для авіаперельотів - з 14-28 тиждень. Багато авіакомпаній ввели заборону на польоти для жінок, термін вагітності яких перевищує тридцять і дві тижня, хоча деякі з авіаперевізників все ж дозволяють переліт вагітних жінок і після цього терміну, але при наявності довідки від лікаря.

міфи:

- Побутує думка, що перельоти небезпечні для вагітних жінок ще й тим, що під час польоту, коли літак знаходиться на пристойній висоті, існує ризик радіоактивного опромінення, промені якого надходять і від сонця, і з космосу, проникають в салон літака.

Однак, численні дослідження, проведені в цій області, спростовують дане твердження. Вчені запевняють, що опромінення в літаку аніскільки не перевищує щоденну дозу радіації, яку людина отримує на землі.

  - Авіаперельоти можуть спровокувати передчасні пологи. Не існує жодних наукових доказів того, що переліт може спровокувати передчасні пологи, якщо вагітність не ускладнена.



Запобіжні заходи під час перельоту:

 

Як уникнути токсикозу: подбати про своє харчування - візьміть з собою гематоген, гірку шоколадку або кислі льодяники. Не дивіться в ілюмінатор, погляд направляйте прямо перед собой.Средства від заколисування, дозволені при вагітності: Авіа-море і Вертігохель (гомеопатія), але перш, ніж приймати їх, порадьтеся зі своїм лікарем. Візьміть з собою в салон ефірне масло лимона, евкаліпта або м'яти.

Як уникнути тромбозу і набряків: рухайтеся! Знайдіть можливість зайвий раз встати і пройтися, для вас це виключно важливо. Зніміть взуття відразу ж, як влаштуєтесь в кріслі. В польоті вам знадобляться спеціальні подушечки для шиї, а під поперек підкладіть м'який валик або плед. Тоді сидіти в одному положенні буде не так важко. Перед польотом можна надіти спеціальні протівоварікозние панчохи. При реєстрації на рейс можна попросити місце біля проходу, щоб під час польоту мати можливість безперешкодно виходити в туалет, ходити по салону літака

Як уникнути зневоднення: звичайно, пийте воду - від 500 мл на годину і намагайтеся їсти легку їжу - овочі, фрукти.

Як уникнути вірусних інфекцій: візьміть з собою марлеву пов'язку. Якщо виявиться, що Ваш сусід чхає або кашляє, ви можете убезпечити себе, надягши пов'язку.

Як уникнути «вагітного» нежиті: В салоні може бути душно або холодно. Ваші слизові оболонки, які в період вагітності і так-то відчувають потрійне навантаження, можуть забунтується, це загрожує загостренням «вагітного» нежитю. Візьміть з собою в ручну поклажу Аква-Маріс, а ще пляшечку 0,33 з термальною або мінеральною водою (без газу), щоб освіжати обличчя.

Одягайте вільний, зручний одяг і візьміть щось тепле в салон літака, щоб не замерзнути.

Ремінь безпеки затягніть нижче, щоб не стягувати живіт.

Немає коментарів:

Дописати коментар